Kontakta Accesit
Kom i kontakt med oss!
Backup

Ingenting håller för evigt, varken datorer, servrar eller hårddiskar, något de flesta av oss råkat ut för vid något tillfälle eller åtminstone känner någon som gjort det. Hårdvara kan gå sönder, kontoret kan råka ut för en brand eller få inbrott. Scenarierna kan vara många, vilket gör det hela lite obehagligt.

För de organisationer som väljer någon av våra serverlösningar så ingår självfallet backup av all företagsinformation. Vi tar dagliga backuper som kan återläsas snabbt och enkelt när behovet uppstår för att ni snabbt ska kunna vara på fötter om något skulle inträffa.

En del organisationer har inte kommit så långt att man börjat ta backup vilket kan bestå i att man har för mycket jobb att fokusera på, inte vet hur/vart eller med vem man ska förlita sig på, medan andra förstått att något måste göras.
Informationen som det ska tas backup på, kan vara av enklare kaliber som ”ersättningsbar information” ex. tidigare offerter, marknadsmaterial m.m. till rent av oersättlig information såsom leverantör-, och kundregister, till bokföringsmaterial.

När organisationen kommit fram till att det är dags att börja säkra upp informationen, brukar den allra vanligaste vägen vara att man själva tar backup. Ibland på kassettband, ibland på externa hårddiskar och ibland genom att använda enklare webbtjänster.

Att tänka på

Men är det verkligen så klokt att sätta upp detta själv? Vet ni HUR ni ska göra detta, såsom om backups ska sker per automatiskt eller manuellt. Vilka mappar som är bra och vilka som är kritiska?

Det kan vara en sak att ta backup på servernivå, men på användarnivå då?
Hur vet man att användarnas datorer backas och hur ofta sker detta?
Tänk om några kataloger/mappar/filer missas? Hur vet vi att den backup som tas, verkligen går att återläsa vid behov?

Anlita oss på Accesit och oron kring detta är ett minne blott!
Vi har flera olika lösningar som besvarar frågorna och som löser problematiken och genom att anlita oss behöver ni inte längre tänka på tekniken och inställningarna utan bara meddela hur noggrann er backup ska vara så ser vi till att spara ned all information i multipla kopior i vår toppmoderna och säkra datacenter.

Låt oss hjälpa till att säkra er företagsinformation för gott! Kontakta oss idag!

Prisexempel: Sinnesro till salu! Pris från 1,95kr per GB

Vill du veta mer om våra backuplösningar?